Rondreis Java

Deze rondreis op Java is een voorbeeld en geeft een indicatie van de mogelijkheden en bezienswaardigheden. Uiteraard kan de rondreis worden afgestemd op uw wensen. Het is dan ook helemaal aan u om te starten in Jakarta, Surabaya, Yogyakarta, Denpasar of welke andere plaats dan ook. Vanaf uw aankomstplaats worden de bestemmingen in overleg met u bepaald, uiteraard in het door u aangegeven beschikbare tijdbestek en reistempo. Deze reis kent geen vaste vertrekdata en kan op ieder moment worden gemaakt.

Voorbeeld reisschema Java

JAVA
Plaats Bezienswaardigheden
Jakarta o   Nationaal monument / Pasar ikan / Haven
Bogor o   Botanische tuinen / Safaripark
Puncak o   Heetwaterbaden / Theeplantage
Bandung o   Angklung / Ciater hot spring
Garut o   Kampung Naga
Pangandaran o   Green Canyon
Kalipucang o   Boottocht Cilacap
Baturaden o   Vulkanische bronnen
Wonosobo o   Dieng plateau
Yogyakarta o   Borobudur / Batikfabriek / Zilverfabriek
o   Prambanan / Candi Sukuh / Theeplantage
Sarangan o   Kratermeer
Malang o   Selecta recreatiepark / Bromo vulkaan
Pujon o   Coban Rondo waterval
Bondowoso o   Kawah Ijen / Rembangan / Watu Ulo beach
Kalibaru o   Plantages

*Een rondreis vanaf Jakarta dient minimaal 15 reisdagen te omvatten en vanaf Yogyakarta minimaal 7 reisdagen. 

*Dit schema is een voorbeeld van hoe uw rondreis eruit kan komen te zien en kan geheel naar wens worden aangepast en/of uitgebreid.

 *Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Voorbeeld enkele reisdagen

Jakarta / Bogor

Na aankomst in Jakarta en als u bent bijgekomen van de reis, gaat de rondreis beginnen! Er zijn verschillende bezienswaardigheden in deze miljoenenstad zoals het Nationaal Monument, de lokale vismarkt (pasar ikan) en de historische Sunda Kelapa haven.

Hierna vervolgt de route zijn weg langs Bogor. Bogor staat bekend om zijn prachtige botanische tuinen gelegen rondom het paleis ‘Buitenzorg’. Het is ook mogelijk om het safari park ‘Taman Safari’ te bezoeken. Zeker een aanrader indien u met kinderen reist.

Hierna rijdt u via Puncak naar Bandung. Tijdens deze rit heeft u een prachtig uitzicht over de uitgestrekte theeplantages.

Sunda Kelapa

Batik

Monas

Borobodur

Kawah putih

Bandung / Ciater

Een mooie bezienswaardigheid nabij Bandung is ‘Kawah Putih’  ofwel de ‘Witte Krater’. Een fel-turquoise zwavelmeer met mysterische witte dampen erboven.

Wie houdt van zang en dans en de Javaanse cultuur beter wil leren kennen, is een bezoekje aan Bandung Angklung Ujo de moeite waard. Op deze muziekschool worden kinderen opgeleid in traditionele dans en muziek en kunt u hier genieten van een optreden.

Een ander uitstapje kunt u maken naar de Ciater Hot Springs. Warmwaterbaden waar u heerlijk in kunt ontspannen.

Pangandaran

Pangandaran is een mooie en knusse kustplaats met één van de beste stranden in Java met prachtige natuur in de omgeving. Zo kun je een boottocht maken over de ‘Green Canyon’. Dit is een deel van de Cijulang rivier en omgeven met prachtig bekleedde rotspartijen.

Pangandaran

© 2018 - Java Bali Rondreis