Reviews over Javabalirondreis

Familie Schrader – april 2024

Familie Schrader – april 2024

Woorden schieten tekort. We zijn erg onder de indruk van de inzet en invoelbaarheid van Paul. Mede dank zijn ervaring en bijzondere kennis zijn we op de door ons geplande plaatsen gekomen. Zonder zijn hulp was het ons nooit gelukt.

Voor mijn broer Roy en mijn nicht Anneke was het onvergetelijk. Zij hebben hun doel bereikt.

Wij als gezelschap zouden, indien we weer richting Java-Bali gaan, zeker Paul als chauffeur en gids willen inzetten.

Volgens mij zal Rick hem zeker voor volgend jaar boeken.

Hartelijke groeten namens ons allen en in het bijzonder aan Paul en gezin. Ze hebben per slot van rekening hem minsten 15 dagen moeten missen.

Nogmaals onze dank.

Liefs Reggie & Myrna

Party Weggeman – maart 2024

Dylan, Renata, Arthur en Sandra – maart 2024

Toen wij in de zomer van 2023 besloten dat we naar Java en Bali gingen, wilden we dat wel graag met een privé chauffeur/gids doen. Via Google kwamen we op deze website en al snel hadden we contact met Tante Lenie die onze boeking perfect heeft geregeld.

We hadden zelf een duidelijk idee over het programma en dat werd door Paul en Lenie aangevuld en waar nodig omgebouwd. Je kreeg echt meteen het gevoel van ‘alles kan, het is jullie reis’.

Eenmaal aangekomen in Jakarta werden we op het vliegveld opgehaald door Paul en kon het feest beginnen. Het was direct vertrouwd en gezellig in de bus en dat is 12 dagen lang zo gebleven. Wat een ontzettend leuke man is Paul! Hij bracht ons overal waar we wilden (inclusief de beste plekken voor een lekker koud ‘Birtje’) en vertelde honderduit over alle bezienswaardigheden van Java.

De rijstijl van Paul is ook erg prettig. De claxon is zijn beste vriend, maar dat is ook wel nodig in het hectische verkeer. Paul leidde ons daar feilloos doorheen en we voelden ons de hele reis veilig en op het gemak in de bus.

Samen met Paul zijn we heel Java van West naar Oost doorgereisd en daarna heeft hij ons afgezet op ons resort in Bali, waar we nog een aantal dagen lekker aan het strand hebben gezeten. Al met al een fantastische vakantie, niet in minst door de geweldige begeleiding van Paul.

Ineke en Carolina – november/december 2023

Op rondreis met Paul? Dan weet je zeker dat je veel meer ziet dan een doorsnee toerist. Dankzij hem hadden wij een ontzettend interessante en leuke reis op Java en kwamen we op plekken waar we anders nooit waren gekomen, van een cactuskwekerij tot een kleine toko waar vele soorten ingemaakt fruit werden verkocht. Ook keken we mee met de vissers op het strand van Pangandaran en bezochten we het traditionele dorp Kampung Naga dat tussen de rijstvelden ligt. Paul kent fijne restaurants en logeerplekken, zoals een villa in Lembang met uitzicht op mistige bergen.

We reisden zeven dagen (veel te kort) en legden behoorlijke afstanden af, maar Paul rijdt snel en veilig. Onderweg haalde hij fruit voor ons om te proeven, maakte hij grapjes en vertelde over planten, eten en de lokale cultuur. We hebben enorm veel van hem geleerd en hij heeft onze vragen altijd met veel geduld beantwoord. Hij is een heel goede en kundige gids, hij is altijd ruim op tijd en door zijn ervaring heeft hij goede contacten. Via hem kwamen we terecht bij een collega-gids op Bali met wie we na onze Java-reis een paar dagen getoerd hebben (Paul had zelf weer een volgende rondreis).

We komen heel graag een keer terug om de plekken te bezoeken waarvoor we deze keer geen tijd hadden en raden andere reizigers van harte aan om een reis te boeken met Paul!

Marco & Claudia – oktober/november 2023

Voor onze rondreis door Java en Bali zochten we een chauffeur/gids. Via Google kwamen we terecht op deze website. Het contact verliep snel en soepel en er werd goed meegedacht met ons programma. Hierdoor hadden we een heel goed gevoel. Kort voor vertrek kregen we een foto en introductie van Paul via WhatsApp. Aangekomen op de luchthaven van Jakarta stond hij ons al vrolijk op te wachten met een mooie, schone auto. Hij heeft ons geweldige plekken laten zien, bracht ons veilig naar de accommodaties, liet ons lokale lekkernijen proeven, was altijd op tijd (en zelfs bereid om ‘s avonds te rijden), dacht goed mee met ons programma (“je moet daar gaan duiken dat is mooi!”), bracht onze was naar de wasserette en adviseerde ons om toch naar een andere tempel te gaan (die goedkoper en minder toeristisch was). Kortom, door Paul werd onze rondreis een droomreis!

Paul heeft een veilige rijstijl en is bescheiden (eet gezellig met ons mee). Verder is hij een rustige, enthousiaste en humorvolle man die naast grappige anekdotes ook mooie verhalen over zijn land, cultuur en natuur weet te vertellen. En als je even rust zoekt tijdens de autorit, dan voelt hij dat goed aan.

Tante Lenie, veel dank uw hulp en advies! En Paul, veel dank voor alles. We dragen je op handen.

Party Pawirodirjo – september 2023

Vanuit Nederland een gids geboekt voor onze rondreis door Java. Zoiets blijft natuurlijk altijd spannend want wie krijg je mee? In ons geval was dat Paul en al bij de eerste ontmoeting klikte het. Paul is uiterst vriendelijk, bescheiden en met een groot gevoel voor humor. Bovendien weet hij erg veel van Java, waardoor er allemaal goede adviezen kwamen over wat te gaan zien, waar te eten en zelfs waar te overnachten. Dat laatste hadden we vanuit Nederland geregeld maar soms bleek de werkelijkheid anders dan de boekingssite. In die gevallen was Paul de reddende engel door snel een betere locatie te vinden. Ons reisgezelschap omvatte ook twee dames op leeftijd en buiten dat het tussen hen en Paul uitstekend klikte, was hij ook ontzettend zorgzaam voor ze. Mede dankzij Paul kunnen we terugkijken op een geweldige vakantie op Java. Altijd vrolijk, stipt op tijd en reuze gezellig. Voor ons een lot uit de loterij! Niet onvermeld mag blijven dat ook de communicatie met zijn tante, die alle afspraken voor Paul, regelt altijd fijn, vlot en helder was.

“Dank je wel, lieve Paul, voor jouw bijdrage aan onze onvergetelijke vakantie!”

Friede, Robert, Kasmirah, Ngatijem en Harry.

Peter en Koen – augustus 2023

Wij hebben met Paul 9 geweldige dagen een trip van Oost naar West Java mogen maken.

Onze ontmoeting begon al met mooie slappe humor waardoor het ijs direct gebroken was.

We waren al enkele weken in Indonesië maar de plekken waar hij ons heeft gebracht waren echt geweldig van hoog in de koele bergen tot zwemmen in een grot met prachtig helder water en overal betaal je een eerlijke prijs, daar zorgt hij wel voor.

Hij kent overal wel iemand of iemand die iemand kent. Hierdoor kom je ook op de mooiste en op de rustigste plekken terecht.

Zelf is Paul heel vriendelijk, en een gezellige man. Hij weet heel veel over Indonesië. Altijd in voor een praatje maar ook respect voor privacy.

Echt een aanrader om een onvergetelijke tour mee te maken op het tempo en de interesse die je zelf hebt.

Groetjes Peter en Koen.

Party Arnoldussen. – juli/augustus 2023

Eind juli hebben wij een prachtige reis gemaakt door Java en Bali. We vlogen van Jakarta naar Yogyakarta. Paul stond ons keurig op te wachten. Hij heeft een prachtige ruime bus met airconditioning, elke dag flesjes water en snoepjes. Rijden doet hij geweldig in de drukke steden. Hij toetert er op los en weet precies wat hij doet. Hij kent de wegen op Java en Bali op zijn duimpje. Het fijne was dat Paul ook Nederlands spreekt. Niet perfect maar je verstaat hem uitstekend. Hij bezit ook een grote dosis humor. Het was vaak lachen, gieren en brullen. Hij was bijna een tijdelijk lid van onze familie
Wat ook zo fijn was is dat hij precies wist waar hij moest parkeren, de leukste plekjes wist en overal wel vrienden of kennissen had die gids, chauffeur, conciërge waren. Altijd handig.

Kortom wil je een aimabele, professionele chauffeur die ook Nederlands spreekt dan bevelen wij Paul van harte aan.

Familie Arnoldussen

6 personen

Helmond – Nederland

Karen, Danny, Jens, Mats en Kai – juli 2023

Wij zijn in vier onvergetelijke weken met Paul door Java gereden. Paul was voor ons het toppunt van betrouwbaarheid en wist altijd raad. Hij was altijd (ruim) op tijd, ging met ons mee naar de apotheek, hielp ons op weg bij de verschillende bezienswaardigheden, kon restaurants aanbevelen en had altijd ideeën voor de invulling van het programma. Werkelijk niets was te veel. Toen bleek dat wij onze paspoorten in de kluis van ons vorige hotel hadden laten liggen, bood Paul direct aan om ’s nachts voor ons heen en weer te rijden om onze paspoorten op te halen. Ondanks de chaos in het verkeer hebben we ons geen moment onveilig gevoeld in de auto. Natuurlijk wist Paul van alles te vertellen over het leven in Indonesië. En het was ontzettend fijn dat Paul goed Nederlands spreekt, met name voor de kinderen, die het heel goed met Paul konden vinden. Wij bevelen Paul van harte aan.

Karen, Danny, Jens, Mats en Kai

Familie Tomic – mei/juni 2023

Ik wil graag mijn oprechte waardering uitspreken voor Paul, onze gids en chauffeur tijdens onze rondreis door Java. Hij heeft ons positief verrast op verschillende vlakken. Allereerst was Paul een betrouwbare professional die altijd zijn afspraken nakwam. Hij was punctueel en zorgde ervoor dat we nooit hoefden te wachten.

Wat ons extra geruststelde, was het feit dat Paul een kinderzitje voor ons kind had klaargezet. Dit toont zijn aandacht voor detail en zijn inzet om ervoor te zorgen dat onze reis veilig en comfortabel was voor het hele gezin.

Wat Paul echt onderscheidde, was zijn vrolijke en vriendelijke persoonlijkheid. Hij was altijd in voor een lach en slaagde erin een positieve en ontspannen sfeer te creëren tijdens de reis. Dit maakte de lange ritten aangenaam en vermakelijk.

Paul was niet alleen een gids en chauffeur, maar ook een geweldige metgezel. Hij deelde interessante verhalen en inzichten over de plaatsen die we bezochten, waardoor onze ervaringen nog waardevoller werden. Hij toonde een diepgaande kennis van de lokale cultuur en geschiedenis en beantwoordde al onze vragen met geduld en enthousiasme.

Bovendien was Paul flexibel en bereid om aan onze wensen en behoeften tegemoet te komen. Hij paste de reisroute aan toen we enkele last-minute veranderingen wilden maken en gaf ons waardevolle suggesties voor extra bezienswaardigheden die niet op onze oorspronkelijke lijst stonden.

Kortom, Paul was een uitstekende gids en chauffeur tijdens onze rondreis door Java. Hij was betrouwbaar, punctueel en zorgde voor de veiligheid van ons kind met het kinderzitje. Zijn vrolijke en vriendelijke karakter maakte de reis extra plezierig, en zijn kennis en flexibiliteit droegen bij aan een onvergetelijke ervaring. We zijn hem zeer dankbaar en bevelen hem ten zeerste aan aan iedereen die Java wil verkennen.

Fam Tomic

Familie Broos – april 2023

Rondreis Java -Bali april 2023

In 3 weken tijd hebben wij een onvergetelijke reis gemaakt met onze chauffeur / gids Paul Sebo en wat een kennis heeft deze man.Paul heeft ons de mooiste plekjes laten zien en zo dichtbij het normale leven van de bevolking.Wij hadden niets gepland en al onze wensen besproken, voor Paul is niets te gek , hij staat altijd paraat maakt niet uit op welk tijd stip van de dag . Deze man heeft niet alleen alle kennis maar ook nog eens een fantastische humor (wat hebben wij gelachen) Lieve Paul dankzij jou hebben wij weer een stukje in onze rugzak gevuld ,die kan niemand ons meer afnemen , jij heb een plekje in ons ❤️ gekregen en komen zeker terug .Heel veel liefs en een dikke knuffel van ons .

Mike,Christa,oma Loekie ,Dani en Bodine ❤️

Lucas & Celine. – oktober 2022

Wij hebben samen met Paul een onvergetelijke reis gemaakt in Indonesië op Java en Bali. 

Het was erg fijn om een betrouwbare chauffeur te hebben in het vaak erg hectische verkeer. Paul was altijd op tijd, in voor een praatje en we voelden ons altijd veilig bij hem in de auto. 

Daarnaast kon hij veel tips geven over de omgeving, restaurants, etc. 

 

Lucas en Céline

Familie Pinkster – september 2022

In 3 weken tijd hebben we een geweldige reis gemaakt van Jakarta naar Bali. Paul reed ons perfect door het drukke en soms chaotische verkeer, daarbij wist hij ondertussen van alles te vertellen over dingen die we tegenkwamen of zagen. We hadden al een redelijk idee van de route die we wilden doen, daar kon Paul nog de nodige aanvullingen op geven. Je verkijkt je snel op afstanden en hoe lang dat gaat duren (vertrouw Google maps niet… :-). Tijdens de reis zelf hebben we ook een aantal keer het reisplan aangepast, dat is geen enkel probleem, Paul weet dan direct tips te geven wat betreft hotels, restaurants, winkels, bezienswaardigheden etc.

Hij is een heel gezellige reisgenoot, altijd een anekdote paraat en veel humor bovendien! We raden Paul van harte aan, en als we terugkomen in Indonesië dan zullen we hem zeker weer boeken!!

Ellen, Dirk-Jan, Olivier & Jonas

Familie Storms. – september 2022

Wij zijn net terug van het mooie eiland Bali, waar wij negen dagen hebben rond getrokken met Paul. Wij hebben bij Paul aangegeven wat wij wilden zien, dit heeft hij aangevuld met eigen suggesties en ideeën en samengesteld tot een gevarieerd programma. Wat hebben wij veel gezien en gedaan, dolfijnen, apen, mantas, boottochten, snorkelen, stranden, tempels, watervallen etc. Paul is een goede Nederlands sprekende gids en chauffeur die houdt van een grapje op zijn tijd. Hij is op tijd, correct en beleefd en laat je plekken zien waar jezelf nooit zou zijn gekomen.

Bedankt Paul voor de mooie tijd!

Erwin, Davy, Angeline, Christel en Annet, September 2022

Familie Hilbrands – september 2022

Wat een mooie reis hebben we gemaakt! Na 2 jaar uitstel vanwege corona waren we dan toch met 3 generaties in Indonesië om, onder andere, plekken te bezoeken uit oma’s jeugd. Na ruim een week op Sumatra ontmoetten we Paul in Yogyakarta. Die eerste avond hebben we samen met hem in grote lijnen een programma opgesteld. Paul is flexibel en stond open voor onze wensen. De volgende dag liet hij ons Yogya zien en de dag daarna nam hij ons mee door Midden- en Oost-Java. We kwamen op bijzondere plekken. Natuurlijk zagen we de toeristische highlights, maar hij bracht ons ook naar een aantal minder bekende plaatsen. Paul is een goede chauffeur en we voelden ons veilig in het soms erg drukke verkeer. Hij gaf veel informatie en was heel behulpzaam voor oma. Het vroegere huis en de school van oma in Surabaya hadden we dankzij hem en zijn connecties snel gevonden.

Paul, heel veel dank voor deze prachtige reis!

‘Oma’, Bettine en Amber

Familie van der Meulen – augustus 2022

Wat hebben wij een onvergetelijke reis gehad! In 3,5 week over Java door naar Bali waar we heel veel verborgen pareltjes hebben mogen ontdekken. De kinderen vonden het ook fantastisch, wat een avontuur. Onze gids Paul wist precies alles! Dit ging tot in de kleinste details. De reis was heel divers, van betoverende dorpjes naar de mooiste watervallen, dolfijnen spotten wat geweldig was(niet het jagen zoals velen doen), de lekkerste restaurantjes, tempels, winkelen ga zo maar door. Zelfs nog een dolfijn gered uit plastic touw was een bijzonder avontuur wat de kinderen en opa en oma nooit meer zullen vergeten. Waren we moe of ziek? Dan pasten we ons reisschema aan. Onze middelste bleef zelfs bij Paul in de bus slapen toen hij moe was,  zo fijn. Alles was mogelijk wat extra fijn is als je met kinderen reist.

We hebben het echte Indonesië mogen zien en proeven dankzij Paul. Hij is een zeer betrokken gids en heeft echt het beste met je voor, hij doet echt dat stapje extra. De zorgzaamheid als één van ons niet lekker was zullen we ook nooit vergeten. Paul hebben we echt in ons hart gesloten. Ik durf stellig te zeggen, er is geen betere gids.

Tip: Leg niet alles vast zoals hotels! De wegen en het verkeer zijn compleet anders dan hier. Je doet over een klein stukje veel langer om er te komen dus een strakke planning zelf doen is niet realistisch. Je kan natuurlijk alle highlights aangeven die je wil zien. Wij hadden alleen het hotel bij aankomst geboekt en de volgende twee in Bandung, de rest vrij. Dit gaf ons enorme vrijheid om te gaan en staan waar we wilden, onderweg zie je heel veel en is veel leuker want dan kan je even stoppen! Daarbij lijken veel hotels mooi op internet maar in het echt kan het een tegenvaller zijn.

Zoals ik al eerder aangaf, Paul weet echt waar te gaan. Hij kent alles op zijn duimpje. Basic of luxe accommodaties / hotels, geef gewoon aan wat je leuk vind of behoefte aan hebt en hij weet waar je moet zijn!

Wij zijn Paul enorm dankbaar voor deze onvergetelijke reis, echt fantastisch.

Lieve groet,

Jaap en Yvon & Mika, Ruben, Suze
Jan & Teunie

Kuyper – januari 2020

In januari 2020 hebben we een 15-daagse  trip gemaakt vanaf Jakarta naar Denpasar met gids/ chauffeur Paul. We wilden kennismaken met Java, de gewoonten, het dagelijks leven, de economie, de landbouw, de vruchten, etc. en ook nog de toeristische sites zien. Paul heeft dat fantastisch voor ons ingevuld; we hebben in drukke en volle dagen veel gezien en veel gehoord.

Paul is onderhoudend en humoristisch en heeft een brede kennis, zodat je kunt vragen wat je wilt. Regelmatig hebben we ingebroken in het dagprogramma omdat er opeens iets op ons pad kwam of in de gesprekken ontstond en flexibel paste Paul dit dan in. Paul beschikt bovendien over een goede, veilige auto en is een betrouwbaar chauffeur, zodat we ons geen moment ongemakkelijk hebben gevoeld in het hectische, chaotische verkeer van Java. Paul weet veel en kent vanuit zijn langdurige ervaring als gids op Java en Bali overal de weg zodat we een onvergetelijke vakantie hebben beleefd in een fascinerend land.

De formule met een privéchauffeur is ons uitstekend  bevallen; een aanrader!

Henk en Greta

Party Cuypers – januari 2020

Wij hebben 7 dagen een rondreis over Java mogen maken nadat wij eerst bij een bruiloft zijn geweest van een gezamenlijke vriend. Het begon al met de voorbereiding, wij hadden zelf natuurlijk weinig kennis wat er precies te zien is en vooral ook wat haalbaar is qua tijd (7 dagen is kort voor Java).

Daarbij zijn we goed geholpen door JavaBaliRondreis, zij wisten ons precies te vertellen wat haalbaar is en wat eventueel leuke activiteiten/stops zijn. De reis zelf was fantastisch! Paul heeft ons mee op pad genomen en met een heel actief en gevuld schema hebben wij mooie ervaringen opgedaan. Paul wist alle leuke watervallen, uitkijkpunten, wandelroutes en plaatsen aan te wijzen. Met veel humor heeft hij ons veel kunnen vertellen over het leven op Java, de gewoontes en de cultuur. Daarnaast was er altijd ruimte in het schema om af te wijken en zich aan te passen aan onze behoeftes.

Wij hebben erg genoten van de reis en het gezelschap van Paul.

Carlo, Frank, Joey en Anne-Marijn.

Party Nijman – oktober 2019

“Wij zijn 9 dagen op reis geweest met Paul, wat een super ervaring!

Paul weet precies de leuke plekken, waar het iets minder druk is maar des te mooier. Het was ook erg fijn om iemand bij ons te hebben die zowel de Nederlandse taal als Indonesisch spreekt. Paul verteld ook veel onderweg van de dingen die wij tegen kwamen en stopt bij lokale bezienswaardigheden. Dit zouden we zonder hem nooit hebben ervaren! Hij helpt waar hij kan, ook nadat zijn dagen met ons om waren en wij verder gingen. Het was erg gezellig en hebben een leuke tijd gehad. Later zijn wij zelfstandig wezen reizen, maar dan merk je dat je veel tijd kwijt bent aan de juiste plekken vinden en dat ze je eerder proberen op te lichten dan wanneer je Paul bij je hebt.

Dus wil je echt een kwaliteitsvakantie: boek een privéchauffeur!

Met hartelijke groeten, Michel, Monique, Rik en Cecilia”

Party Quaak – Oktober 2019

Na weer ruim een week terug te zijn en de draad weer opgepakt te hebben wil ik graag namens ons allen onze dank en waardering uitbrengen aan jullie en Paul in het bijzonder.

Onze reis met Paul  was fantastisch. De auto was lekker ruim, met airco en muziek en met Paul hadden we een uitstekende chauffeur. Daarnaast was Paul een prima gids, die Java en Bali als zijn broekzak kent en veel kennis heeft van alles wat groeit en bloeit.

Verder was Paul een heel gezellige en humorvolle maar ook een betrouwbare man, die volledig open stond voor onze wensen.

Wij zijn heel blij dat we, met hem, dat deel van onze reis hebben mogen beleven.

We kunnen en zullen hem daarom een ieder aanbevelen.

Hartelijke groeten Elsbeth, Wim, Liesbeth en Bas

Gerard & Anny Otten – september 2019

Half september zijn we 10 dagen met onze chauffeur Paul door Java gereisd. Betrouwbaar, flexibel en met veel kennis van zaken heeft hij ons Java laten zien. Wij hadden de eerste nachten een hotel In Jakarta geboekt, daarna zouden we wel zien. Paul heeft daarna voor ons goede, nette hotels geboekt tegen een redelijke prijs. Veel van het land gezien, en niet alleen de “highlights” maar ook het dagelijkse leven zoals dat zich afspeelt op Java. Paul heeft ons uitstekend begeleid. We willen eenieder aanraden, die nog eens een reis wil maken door Java en/of Bali dat met Paul te doen. Hij is ook, en niet onbelangrijk, een uitstekend chauffeur.

Familie Albers-Emons – juli 2019

Wij hebben een geweldig reis gehad. Genieten nog volop na hoe alles gegaan is, waar we overal geweest zijn en wat we allemaal gedaan en gezien hebben.

Wat de reis voor ons geheel ontspannen en compleet heeft gemaakt is de service die Paul heeft geleverd.

Paul rijdt veilig, weet overal de weg, heeft voldoende ruimte in zijn bus met airco, Paul spreekt Nederlands, heeft veel kennis van het land, cultuur en de bezienswaardigheden. Paul is sociaal en verteld graag over de dingen die je vraagt of ziet. Hij maakt grapjes die vooral ook door onze jongvolwassen kinderen erg gewaardeerd werden.

Iedereen die wij vanaf nu spreken en de intentie heeft om een soort gelijke doorreis te maken door Java – Bali zullen wij zeker adviseren in contact te gaan met Paul.

Paul Bedankt, dankzij jou hebben wij een reis gemaakt die wij nooit zullen vergeten

Party Hingstman – mei/juni 2019

Met heel veel genoegen en plezier denken wij terug aan onze rondreis. Mede dankzij onze chauffeur Paul is het voor ons een onvergetelijke reis geworden. Dit is o.a. te danken aan zijn enthousiasme en zijn kennis van de bijzonderheden van Java & Bali.

We hadden zelf onze reis helemaal uitgezet, startend in Jakarta en eindigend in Sanur. In overleg met of op advies van Paul hebben we soms dingen gewijzigd of aangepast. Ook een prettige bijkomstigheid was dat Paul de Nederlandse taal machtig is. Paul stond echt altijd voor ons klaar niets was hem te veel. Wij hebben Paul ervaren als een zeer betrouwbare, zeer aardige man met ook gevoel voor humor en zullen hem zeker aanprijzen voor het geval je een privéchauffeur zoekt voor je rondreis op Java/Bali.

Hartelijke groeten

Chris, Hilda, Henk & Willy

Henny Kruip en Monique Cornelissen. – maart/april 2019

In de periode maart/april 2019 hebben we met Paul een reis gemaakt door Java en Bali, die ons erg goed bevallen is. Paul is een goede en betrouwbare chauffeur gebleken, met veel kennis van zaken over Java en Bali. Bovendien een gezellige reisgenoot, een goede gids, die ons veel verteld heeft over het leven op Bali en Java, de cultuur en gewoontes, maar ook te verschillen tussen beide eilanden.

Al met al heeft Paul veel bijgedragen aan een fantastische reis, waar we nog steeds met veel plezier op terugkijken. Dat hij de Nederlandse taal machtig is, is zeker een pre, en vergemakkelijkt het samen reizen en optrekken met elkaar. Kortom: een prettige persoonlijkheid en reisgenoot, die we als chauffeur en gids erg gewaardeerd hebben en zeker willen aanbevelen, als je van plan bent om een reis naar Java en Bali te ondernemen.

Familie Pranger – oktober 2018

Ons korte avontuur met Paul was zeker de moeite waard. Paul heeft ons mooie plekken op Bali laten zien en tijdens de trip uitstekende hotels/restaurants geadviseerd.

Bij een volgend bezoek naar Indonesië zullen we zeker even checken of Paul tijd voor ons heeft. Bedankt Paul voor de goede zorgen.

Familie ten Brinke – april 2018

“Ook dit jaar weer een heerlijke vakantie op Bali en bijna als vanzelfsprekend ook op pad met ‘onze’ gids Paul Sebo.

Een zeer goede, flexibele, betrouwbare, Nederlandssprekende gids, die je niet alleen naar de toeristische bezienswaardigheden brengt, maar ook naar andere leuke/mooie plekken. Van tempel tot kapper, van rijstveld tot Havaianasshop of van strand tot plaatselijke bouwmarkt, het maakt niet uit!

We hopen met Paul nog vele leuke, mooie en humorvolle tripjes te kunnen maken!”

Party Baart/Wissink – augustus/september 2017

“In augustus/september 2017 hebben wij een rondreis door Java en Bali gemaakt met Paul .

Dit was deels een sentimental journey omdat onze  moeder haar jeugd in Indonesië heeft doorgebracht. Van te voren hadden we verteld waar zij ongeveer gewoond had in Batavia(nu Jakarta).

Toen Paul ons van het vliegveld van Jakarta afhaalde bleek hij kosten noch moeite gespaard te hebben om er voor te zorgen dat wij het huis waar mijn moeder gewoond heeft op te zoeken. En we hebben het gevonden. Dit was een ontroerend moment voor mijn zus en mij.

Omdat Paul goed Nederlands spreekt is het erg makkelijk communiceren met hem. Wij waren ook geïnteresseerd in ambachten, daarom heeft hij ons ook velen fabriekjes laten zien waar b.v. tempeh, sigaren, palmsuiker gemaakt wordt. Tevens hebben we op ons verzoek een aantal plantages bezocht. Dit werd ter plekke door hem geregeld.

Mede doordat de reis zo goed werd afgestemd op onze behoeften en we op plekken zijn geweest waar we zonder hem nooit gekomen waren kunnen we terug kijken op een onvergetelijke reis!”

Familie van Erp – november 2017

“We waren al een aantal keren op vakantie geweest op Bali en dat waren fantastische tijden, maar de rondreis door Java samen met Paul evenaarde deze zeker.

Paul weet overal de leuke plekjes te vinden op Java en heeft altijd een positieve instelling. Ook als wij eens wilde afwijken van het oorspronkelijke reisschema was dit voor hem geen probleem.

Samen met mijn dochter en vriend hebben wij een geweldige tijd gehad met Paul op Java en heeft hij ons veilig afgezet op onze laatste adres van deze rondreis door Java-Bali.

Wij willen zeker nog meer van Indonesië ontdekken zoals Lombok en zullen dan zeker Paul weer benaderen.

Nogmaals hartelijk dank voor deze reis en zeker tot ziens!”

Stichting Twin-Travel

“Stichting Twin-travel organiseert vakanties voor mensen die slechtziend of blind zijn en heeft al zeven keer een vakantie in Indonesië georganiseerd met Paul als chauffeur. Iedere reis is weer een topper mede dankzij Pauls bijdrage. Hij is altijd vrolijk, vriendelijk en behulpzaam én hij kent alle leuke kleine plekjes van Java en Bali. Niet alleen de toeristische highlights die in alle reisgidsen staan, maar ook de leuke kleine, plekjes waar je het échte leven van de Indonesiërs ziet. Werkplaatsjes waar van alles en nog wat wordt gemaakt, mooie kampungs waar een wandelingetje mogelijk is, enz. Hij is flexibel, past dagprogramma’s met groot gemak en plezier aan als gasten dat willen en kent veel eetplekken waar goed en veilig eten wordt geserveerd. Paul is een topper! Wie zonder Paul door Indonesië reist mist écht veel. Selamat jalan!”

Bert & Pauley – mei 2017

“Samen met mijn dochter voor het eerst naar Indonesië gereisd, terug naar mijn roots. Het was een prachtige ervaring mede dankzij Paul. Hij heeft ons de meest bijzondere plekken laten zien; de toeristische hoogtepunten maar ook de minder toeristische plekken. Iets wat wij erg leuk vonden. Hij is een geweldige gids en altijd in voor een grapje. Heel veel dank voor deze geweldige rondreis en wie weet tot ooit!”

Familie van Buijtenen – mei 2017

“Weer terug van een indrukwekkende vakantie op Java en Bali. Samen met Astrid enorm genoten van wat Indonesië je allemaal te bieden heeft. Dit zeker dankzij Paul Sebo, onze Nederlands sprekende gids. Hij brengt je op de meest mooie plaatsen en informeert je hierover in zijn eigen Nederlands. Tot hopelijk snel Paul!”

Familie van Strien – september 2017

“Paul is een ontzettend leuke man. We hadden positieve verhalen over Paul gehoord die we via andere reizigers tijdens onze reis zijn tegengekomen. Hij heeft ons overal naartoe gebracht en prachtige delen van Java laten zien! Bedankt Paul voor de onvergetelijke reis!”

Denise & Geert – september 2016

“Paul Sebo, een betrouwbare en lieve chauffeur / gids met gevoel voor humor! In september 2016 zijn wij met Paul vanaf midden Java naar het oosten gereisd. Hij heeft ons daar prachtige plekken laten zien, waar wij nog altijd met warme herinneringen aan terugdenken. Paul kent Java op zijn duim en ook in het drukke verkeer is hij als een vis in het water. Wij hebben ons dan ook geen moment onveilig gevoeld. Paul was altijd stipt op tijd en wist ons meteen uit de menigte te pikken. Dat gaf ons een vertrouwd gevoel. Als we de foto’s terugkijken moeten we altijd weer lachen en komen de herinneringen weer boven. Want ook Paul was wel in voor een grapje! In de toekomst hopen wij weer een rondreis op Java te mogen maken. Eén ding is dan alvast zeker, dan gaan wij graag weer met Paul op pad!”

Party van de Scheur / Blijlevens

“Wij zijn altijd heel tevreden geweest met Paul hoe hij samen met ons door Java en Bali de mooie tour heeft gemaakt. Anders waren we geen 3 keer met hem mee geweest en er komt nog een 4e keer alleen wanneer dat weet ik nog niet, mogelijk volgend jaar.”

“Ik moet zeggen dat ik geen betere gids voor Indonesië kan voorstellen dan Paul, beleefd, behulpzaam en altijd even vrolijk. Daarbij ook dat hij Nederlands spreekt is een groot voordeel vind ik.”

Familie Bultje

Met Paul als chauffeur/gids hebben wij vanaf 2004 diverse reizen over Java/Bali en Lombok gemaakt. Paul is zeer kundig wat betreft het gidsen en met Paul is het wel een hele relaxte manier van reizen.

Maar belangrijker is het gegeven dat wij het altijd gezellig hebben met Paul. Hij staat je met raad en daad terzijde.

Elke keer als wij naar Indonesië gaan willen wij het liefst Paul inhuren en dat zegt toch wel alles. Ook hebben wij Paul bij diverse familieleden en kennissen aanbevolen.

Wij hebben veel “avonturen”met Paul meegemaakt, inclusief de reizen met vrienden over Java en Bali.

Bij onze volgende reis naar Indonesië zullen wij zeker weer Paul inhuren, wij zien er altijd naar uit hem weer te zien.

© 2018 - Java Bali Rondreis