Kuyper – januari 2020

In januari 2020 hebben we een 15-daagse  trip gemaakt vanaf Jakarta naar Denpasar met gids/ chauffeur Paul. We wilden kennismaken met Java, de gewoonten, het dagelijks leven, de economie, de landbouw, de vruchten, etc. en ook nog de toeristische sites zien. Paul heeft dat fantastisch voor ons ingevuld; we hebben in drukke en volle dagen veel gezien en veel gehoord.

Paul is onderhoudend en humoristisch en heeft een brede kennis, zodat je kunt vragen wat je wilt. Regelmatig hebben we ingebroken in het dagprogramma omdat er opeens iets op ons pad kwam of in de gesprekken ontstond en flexibel paste Paul dit dan in. Paul beschikt bovendien over een goede, veilige auto en is een betrouwbaar chauffeur, zodat we ons geen moment ongemakkelijk hebben gevoeld in het hectische, chaotische verkeer van Java. Paul weet veel en kent vanuit zijn langdurige ervaring als gids op Java en Bali overal de weg zodat we een onvergetelijke vakantie hebben beleefd in een fascinerend land.

De formule met een privéchauffeur is ons uitstekend  bevallen; een aanrader!

Henk en Greta

Party Cuypers – januari 2020

Wij hebben 7 dagen een rondreis over Java mogen maken nadat wij eerst bij een bruiloft zijn geweest van een gezamenlijke vriend. Het begon al met de voorbereiding, wij hadden zelf natuurlijk weinig kennis wat er precies te zien is en vooral ook wat haalbaar is qua tijd (7 dagen is kort voor Java).

Daarbij zijn we goed geholpen door JavaBaliRondreis, zij wisten ons precies te vertellen wat haalbaar is en wat eventueel leuke activiteiten/stops zijn. De reis zelf was fantastisch! Paul heeft ons mee op pad genomen en met een heel actief en gevuld schema hebben wij mooie ervaringen opgedaan. Paul wist alle leuke watervallen, uitkijkpunten, wandelroutes en plaatsen aan te wijzen. Met veel humor heeft hij ons veel kunnen vertellen over het leven op Java, de gewoontes en de cultuur. Daarnaast was er altijd ruimte in het schema om af te wijken en zich aan te passen aan onze behoeftes.

Wij hebben erg genoten van de reis en het gezelschap van Paul.

Carlo, Frank, Joey en Anne-Marijn.

Party Nijman – oktober 2019

“Wij zijn 9 dagen op reis geweest met Paul, wat een super ervaring!

Paul weet precies de leuke plekken, waar het iets minder druk is maar des te mooier. Het was ook erg fijn om iemand bij ons te hebben die zowel de Nederlandse taal als Indonesisch spreekt. Paul verteld ook veel onderweg van de dingen die wij tegen kwamen en stopt bij lokale bezienswaardigheden. Dit zouden we zonder hem nooit hebben ervaren! Hij helpt waar hij kan, ook nadat zijn dagen met ons om waren en wij verder gingen. Het was erg gezellig en hebben een leuke tijd gehad. Later zijn wij zelfstandig wezen reizen, maar dan merk je dat je veel tijd kwijt bent aan de juiste plekken vinden en dat ze je eerder proberen op te lichten dan wanneer je Paul bij je hebt.

Dus wil je echt een kwaliteitsvakantie: boek een privéchauffeur!

Met hartelijke groeten, Michel, Monique, Rik en Cecilia”

Party Quaak – Oktober 2019

Na weer ruim een week terug te zijn en de draad weer opgepakt te hebben wil ik graag namens ons allen onze dank en waardering uitbrengen aan jullie en Paul in het bijzonder.

Onze reis met Paul  was fantastisch. De auto was lekker ruim, met airco en muziek en met Paul hadden we een uitstekende chauffeur. Daarnaast was Paul een prima gids, die Java en Bali als zijn broekzak kent en veel kennis heeft van alles wat groeit en bloeit.

Verder was Paul een heel gezellige en humorvolle maar ook een betrouwbare man, die volledig open stond voor onze wensen.

Wij zijn heel blij dat we, met hem, dat deel van onze reis hebben mogen beleven.

We kunnen en zullen hem daarom een ieder aanbevelen.

Hartelijke groeten Elsbeth, Wim, Liesbeth en Bas

Gerard & Anny Otten – september 2019

Half september zijn we 10 dagen met onze chauffeur Paul door Java gereisd. Betrouwbaar, flexibel en met veel kennis van zaken heeft hij ons Java laten zien. Wij hadden de eerste nachten een hotel In Jakarta geboekt, daarna zouden we wel zien. Paul heeft daarna voor ons goede, nette hotels geboekt tegen een redelijke prijs. Veel van het land gezien, en niet alleen de “highlights” maar ook het dagelijkse leven zoals dat zich afspeelt op Java. Paul heeft ons uitstekend begeleid. We willen eenieder aanraden, die nog eens een reis wil maken door Java en/of Bali dat met Paul te doen. Hij is ook, en niet onbelangrijk, een uitstekend chauffeur.

Familie Albers-Emons – juli 2019

Wij hebben een geweldig reis gehad. Genieten nog volop na hoe alles gegaan is, waar we overal geweest zijn en wat we allemaal gedaan en gezien hebben.

Wat de reis voor ons geheel ontspannen en compleet heeft gemaakt is de service die Paul heeft geleverd.

Paul rijdt veilig, weet overal de weg, heeft voldoende ruimte in zijn bus met airco, Paul spreekt Nederlands, heeft veel kennis van het land, cultuur en de bezienswaardigheden. Paul is sociaal en verteld graag over de dingen die je vraagt of ziet. Hij maakt grapjes die vooral ook door onze jongvolwassen kinderen erg gewaardeerd werden.

Iedereen die wij vanaf nu spreken en de intentie heeft om een soort gelijke doorreis te maken door Java – Bali zullen wij zeker adviseren in contact te gaan met Paul.

Paul Bedankt, dankzij jou hebben wij een reis gemaakt die wij nooit zullen vergeten

Party Hingstman – mei/juni 2019

Met heel veel genoegen en plezier denken wij terug aan onze rondreis. Mede dankzij onze chauffeur Paul is het voor ons een onvergetelijke reis geworden. Dit is o.a. te danken aan zijn enthousiasme en zijn kennis van de bijzonderheden van Java & Bali.

We hadden zelf onze reis helemaal uitgezet, startend in Jakarta en eindigend in Sanur. In overleg met of op advies van Paul hebben we soms dingen gewijzigd of aangepast. Ook een prettige bijkomstigheid was dat Paul de Nederlandse taal machtig is. Paul stond echt altijd voor ons klaar niets was hem te veel. Wij hebben Paul ervaren als een zeer betrouwbare, zeer aardige man met ook gevoel voor humor en zullen hem zeker aanprijzen voor het geval je een privéchauffeur zoekt voor je rondreis op Java/Bali.

Hartelijke groeten

Chris, Hilda, Henk & Willy

Henny Kruip en Monique Cornelissen. – maart/april 2019

In de periode maart/april 2019 hebben we met Paul een reis gemaakt door Java en Bali, die ons erg goed bevallen is. Paul is een goede en betrouwbare chauffeur gebleken, met veel kennis van zaken over Java en Bali. Bovendien een gezellige reisgenoot, een goede gids, die ons veel verteld heeft over het leven op Bali en Java, de cultuur en gewoontes, maar ook te verschillen tussen beide eilanden.

Al met al heeft Paul veel bijgedragen aan een fantastische reis, waar we nog steeds met veel plezier op terugkijken. Dat hij de Nederlandse taal machtig is, is zeker een pre, en vergemakkelijkt het samen reizen en optrekken met elkaar. Kortom: een prettige persoonlijkheid en reisgenoot, die we als chauffeur en gids erg gewaardeerd hebben en zeker willen aanbevelen, als je van plan bent om een reis naar Java en Bali te ondernemen.

Familie Pranger – oktober 2018

Ons korte avontuur met Paul was zeker de moeite waard. Paul heeft ons mooie plekken op Bali laten zien en tijdens de trip uitstekende hotels/restaurants geadviseerd.

Bij een volgend bezoek naar Indonesië zullen we zeker even checken of Paul tijd voor ons heeft. Bedankt Paul voor de goede zorgen.

Familie ten Brinke – april 2018

“Ook dit jaar weer een heerlijke vakantie op Bali en bijna als vanzelfsprekend ook op pad met ‘onze’ gids Paul Sebo.

Een zeer goede, flexibele, betrouwbare, Nederlandssprekende gids, die je niet alleen naar de toeristische bezienswaardigheden brengt, maar ook naar andere leuke/mooie plekken. Van tempel tot kapper, van rijstveld tot Havaianasshop of van strand tot plaatselijke bouwmarkt, het maakt niet uit!

We hopen met Paul nog vele leuke, mooie en humorvolle tripjes te kunnen maken!”

Party Baart/Wissink – augustus/september 2017

“In augustus/september 2017 hebben wij een rondreis door Java en Bali gemaakt met Paul .

Dit was deels een sentimental journey omdat onze  moeder haar jeugd in Indonesië heeft doorgebracht. Van te voren hadden we verteld waar zij ongeveer gewoond had in Batavia(nu Jakarta).

Toen Paul ons van het vliegveld van Jakarta afhaalde bleek hij kosten noch moeite gespaard te hebben om er voor te zorgen dat wij het huis waar mijn moeder gewoond heeft op te zoeken. En we hebben het gevonden. Dit was een ontroerend moment voor mijn zus en mij.

Omdat Paul goed Nederlands spreekt is het erg makkelijk communiceren met hem. Wij waren ook geïnteresseerd in ambachten, daarom heeft hij ons ook velen fabriekjes laten zien waar b.v. tempeh, sigaren, palmsuiker gemaakt wordt. Tevens hebben we op ons verzoek een aantal plantages bezocht. Dit werd ter plekke door hem geregeld.

Mede doordat de reis zo goed werd afgestemd op onze behoeften en we op plekken zijn geweest waar we zonder hem nooit gekomen waren kunnen we terug kijken op een onvergetelijke reis!”

Familie van Erp – november 2017

“We waren al een aantal keren op vakantie geweest op Bali en dat waren fantastische tijden, maar de rondreis door Java samen met Paul evenaarde deze zeker.

Paul weet overal de leuke plekjes te vinden op Java en heeft altijd een positieve instelling. Ook als wij eens wilde afwijken van het oorspronkelijke reisschema was dit voor hem geen probleem.

Samen met mijn dochter en vriend hebben wij een geweldige tijd gehad met Paul op Java en heeft hij ons veilig afgezet op onze laatste adres van deze rondreis door Java-Bali.

Wij willen zeker nog meer van Indonesië ontdekken zoals Lombok en zullen dan zeker Paul weer benaderen.

Nogmaals hartelijk dank voor deze reis en zeker tot ziens!”

Stichting Twin-Travel

“Stichting Twin-travel organiseert vakanties voor mensen die slechtziend of blind zijn en heeft al zeven keer een vakantie in Indonesië georganiseerd met Paul als chauffeur. Iedere reis is weer een topper mede dankzij Pauls bijdrage. Hij is altijd vrolijk, vriendelijk en behulpzaam én hij kent alle leuke kleine plekjes van Java en Bali. Niet alleen de toeristische highlights die in alle reisgidsen staan, maar ook de leuke kleine, plekjes waar je het échte leven van de Indonesiërs ziet. Werkplaatsjes waar van alles en nog wat wordt gemaakt, mooie kampungs waar een wandelingetje mogelijk is, enz. Hij is flexibel, past dagprogramma’s met groot gemak en plezier aan als gasten dat willen en kent veel eetplekken waar goed en veilig eten wordt geserveerd. Paul is een topper! Wie zonder Paul door Indonesië reist mist écht veel. Selamat jalan!”

Bert & Pauley – mei 2017

“Samen met mijn dochter voor het eerst naar Indonesië gereisd, terug naar mijn roots. Het was een prachtige ervaring mede dankzij Paul. Hij heeft ons de meest bijzondere plekken laten zien; de toeristische hoogtepunten maar ook de minder toeristische plekken. Iets wat wij erg leuk vonden. Hij is een geweldige gids en altijd in voor een grapje. Heel veel dank voor deze geweldige rondreis en wie weet tot ooit!”

Familie van Buijtenen – mei 2017

“Weer terug van een indrukwekkende vakantie op Java en Bali. Samen met Astrid enorm genoten van wat Indonesië je allemaal te bieden heeft. Dit zeker dankzij Paul Sebo, onze Nederlands sprekende gids. Hij brengt je op de meest mooie plaatsen en informeert je hierover in zijn eigen Nederlands. Tot hopelijk snel Paul!”

Familie van Strien – september 2017

“Paul is een ontzettend leuke man. We hadden positieve verhalen over Paul gehoord die we via andere reizigers tijdens onze reis zijn tegengekomen. Hij heeft ons overal naartoe gebracht en prachtige delen van Java laten zien! Bedankt Paul voor de onvergetelijke reis!”

Denise & Geert – september 2016

“Paul Sebo, een betrouwbare en lieve chauffeur / gids met gevoel voor humor! In september 2016 zijn wij met Paul vanaf midden Java naar het oosten gereisd. Hij heeft ons daar prachtige plekken laten zien, waar wij nog altijd met warme herinneringen aan terugdenken. Paul kent Java op zijn duim en ook in het drukke verkeer is hij als een vis in het water. Wij hebben ons dan ook geen moment onveilig gevoeld. Paul was altijd stipt op tijd en wist ons meteen uit de menigte te pikken. Dat gaf ons een vertrouwd gevoel. Als we de foto’s terugkijken moeten we altijd weer lachen en komen de herinneringen weer boven. Want ook Paul was wel in voor een grapje! In de toekomst hopen wij weer een rondreis op Java te mogen maken. Eén ding is dan alvast zeker, dan gaan wij graag weer met Paul op pad!”

Party van de Scheur / Blijlevens

“Wij zijn altijd heel tevreden geweest met Paul hoe hij samen met ons door Java en Bali de mooie tour heeft gemaakt. Anders waren we geen 3 keer met hem mee geweest en er komt nog een 4e keer alleen wanneer dat weet ik nog niet, mogelijk volgend jaar.”

“Ik moet zeggen dat ik geen betere gids voor Indonesië kan voorstellen dan Paul, beleefd, behulpzaam en altijd even vrolijk. Daarbij ook dat hij Nederlands spreekt is een groot voordeel vind ik.”

Familie Bultje

Met Paul als chauffeur/gids hebben wij vanaf 2004 diverse reizen over Java/Bali en Lombok gemaakt. Paul is zeer kundig wat betreft het gidsen en met Paul is het wel een hele relaxte manier van reizen.

Maar belangrijker is het gegeven dat wij het altijd gezellig hebben met Paul. Hij staat je met raad en daad terzijde.

Elke keer als wij naar Indonesië gaan willen wij het liefst Paul inhuren en dat zegt toch wel alles. Ook hebben wij Paul bij diverse familieleden en kennissen aanbevolen.

Wij hebben veel “avonturen”met Paul meegemaakt, inclusief de reizen met vrienden over Java en Bali.

Bij onze volgende reis naar Indonesië zullen wij zeker weer Paul inhuren, wij zien er altijd naar uit hem weer te zien.

© 2018 - Java Bali Rondreis